02. Prosjektet

Selveierleiligheter, byhus

fellesarealer og et sosialt bomiljø

Trinn 3: En suksess utvikles videre

De første har allerede flyttet inn i sine nye Søstrene Hinna-hjem. Selskapslokale, gjesterom og felles takterrasse er tatt i bruk. Og like viktig: Trivsel har fått fotfeste og nye naboer har blitt nye venner.

Også i trinn 3 kommer god miks av moderne leiligheter, familievennlige byhus og attraktive fellesarealer. Dermed kan du bli en del av det gode bomiljøet som nå vokser fram i Søstrene Hinna – grip sjansen.

De viktige fellesarealene

Deling av godene er bra for økonomien din – og for miljøet

Gjesterom til overnattingsbesøk

Besøk er hyggelig, men hva om du ikke har plass til alle? Da reserverer du det flotte gjesterommet som er tilgjengelig for alle som kjøper i trinn 3.

Med denne unike delingsmodellen kan du klare deg med et mindre areal i egen bolig, noe som gir et mindre miljøavtrykk og sparte penger.

Selskapslokale for de gode treffene

Et godt møtested er viktig for å bygge samhold og trivsel. Derfor får alle trinn av Søstrene Hinna sitt eget allrom/selskapslokale der beboerne kan møtes til hverdags og fest.

Kanskje du inviterer naboene til en god, gammeldags brettspillkveld, eller reserverer lokalet til bursdagsfeiring med vennegjengen?

Felles takterrasse til alles glede

Også trinn 3 får felles takterrasse – enda en grunn til å kjøpe bolig i Søstrene Hinna. Denne takterrassen får pergola, gode solforhold, strålende utsikt over nabolaget og mot fjorden og Jåttåvågens skjeve tårn.

Heime gjør Søstrene Hinna

til et nabolag med samhold

Som beboer i Søstrene Hinna får du tilgang til trivselskonseptet Heime, som er Norges største leverandør av gode nabolag.

Heimes mål er å gjøre det enklere å treffes, stifte vennskap og bygge et trygt og godt sosialt miljø i nye boligområder. Et viktig virkemiddel i så måte er den brukervennlige Heime-appen som kan brukes til mye forskjellig, blant annet dette:

  • Du kan invitere til og melde deg på sosiale aktiviteter som nabolagsgrilling eller strikkekveld – alt er mulig.
  • Du kan opprette eller bli med i interessegrupper – det er helt sikkert flere enn deg som liker tur og trening.
  • Du kan på en enkel måte sjekke tilgjengeligheten og reservere fellesarealene, for eksempel til selskapslokalet til vinsmaking eller gjesterommet til overnattingsbesøk.
  • Du kan legge ut melding om at du trenger å låne en drill, hammer eller kanskje en liter melk – til og med be om nabohjelp til å få familiebildene til å henge pent og bent.
  • Du kan bestille en rekke ulike tjenester, alt fra vaskehjelp til frokost levert på døren, via mobilen din. I noen tilfeller sørger Heime for gode rabatter!

Klimanøytral fjernvarme til din bolig

Det leveres fjernvarme fra Lyse til produksjon av varme til tappevann og oppvarming. Dette er en løsning basert på spillvarme fra avfallsforbrenningsanlegget på Forus samt lokalprodusert biogass. Selve oppvarmingen av boligene skjer via konvektor og det blir balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Tanker fra Øgreid Eiendom og Brandsberg-Dahls Arkitekter:

Et viktig utgangspunkt i dette prosjektet var å skape boliger med variasjon. Variasjonen gir området et vennligere uttrykk og flere soltimer. Derfor finner du boliger i ulike størrelser og utforminger – både leiligheter og byhus.

Men alle boligene skulle ha noe felles; en gjennomgående høy standard. Alle boligene får luftige og romslige terrasser. Materialene som er valgt er plukket ut med særlig tanke på bærekraft og miljø. På fasadene er det i utstrakt grad brukt naturmaterialer, som tegl og tre.