01. Området

Bo kortreist i en grønn

og levende bydel ved fjorden

Søstrene Hinna ligger sentralt Hinna Park, som er i ferd med å ta posisjonen som Stavangers mest spennende og nyskapende bydel.

Her bor du ved Gandsfjorden og flotte friområder, arbeidsplasser og karrieremuligheter, moderne boligområder, offentlig transport og sykkelveier, stadion, kjøpesenter, restauranter og butikker.

Framtiden kommer nå!

Selskapet Hinna Park Utvikling har store planer for å gjøre bydelen til et enda mer attraktivt bolig-. rekreasjons- og næringsområde. I løpet av de neste årene skal nye parker, restauranter, offentlige tilbud og badeplasser bygges ut sammen med nye boliger og næringsareal for ca. 6000 arbeidsplasser. Vi tør påstå at dette vil bli Stavangers mest moderne og bærekraftige bydel.

Til og fra med buss, tog og sykkel

Og du kan selvsagt kjøpe garasjeplass – så lenge lageret rekker.

Stavanger lufthavn
12 min med bil
Sandnes sentrum
13 min med bil
Stavanger  sentrum
7 min med tog
IKEA
8 min med bil
Universitetet
20 min med sykkel
Nye SUS
12 min med bil
Vaulen badeplass
17 min til fots

Den nye bussveien = din nye bussvei

Arbeidet med regionens moderne bussvei pågår noen steinkast fra Søstrene Hinna. Denne blir alfa-omega for rask reise til og fra din nye bolig, nesten uansett hvor du skal i distriktet.

Delstrekningen gjennom Jåttåvågen er planlagt ferdigstilt i løpet av 2026. Denne delen av bussveien blir for det meste egen trasé for bussen, med fortau og sykkelfelt på sidene. Prosjektet omfatter også kulvert for biltrafikk, én i nord, og en rundkjøring under bakken i sør.

I nabolaget: Jåttåvågen togstasjon

Visste du at toget bruker cirka åtte minutter til både Stavanger og Sandnes sentrum fra Jåttåvågen togstasjon? Ingen tvil, i Søstrene Hinna bor du sentralt.

På to hjul til overalt

Det er allerede flere gang- og sykkelveier som tar deg til og fra Søstrene Hinna. Parallelt med det pågående arbeidet med bussveien tilrettelegges det for enda flere syklister, blant annet langs Diagonalen mot det nye sykehuset og opp til universitetsområdet på
Ullandhaug – to av regionens mest spennende steder å jobbe.

To gode naboer:

Stadionparken og Vikings hjemmebane

At Søstrene Hinna har et eget kjøpesenter i nabolaget, det blir praktisk i din hverdag. Her finner du dagligvarebutikker, spisesteder, vinmonopol, apotek, Sats, Arena treningssenter, forskjellige helsetilbud som fysioterapeut og kiropraktor og mye mer.

Du kan også glede deg til å følge Viking i Eliteserien på nært hold, det er bare få minutters gange til de mørkeblås flotte hjemmebane: SR-Bank Arena.

Akers nye storstue

Søstrene Hinnas nabo – klar i 2025

Aker BP og Aker Solutions samles og flytter inn i moderne og fremtidsrettede kontorlokaler til beste for Aker-selskapene i Stavanger.

De to byggene rett ved det skjeve tårn i Hinna Park skal til sammen huse rundt 3000 ansatte.

Sjøfronten åpnes opp for folk flest

I forbindelse med den pågående utviklingen av Søstrene Hinnas nærområde, er det planer om å tilgjengeliggjøre sjøfronten. På Hinna Parks egne nettsider kan man blant annet lese: «Nabolaget blir lunt og grønt med lekeplasser, torg, sandstrand og en promenade langs fjorden. Det blir rom for lek, ro, spaserturer og bading.»